En complir-se el centenari de la setmana d’homenatges que València li va tributar a l’universal novel·lista al maig de 1921, des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals es proposa un retrobament amb els espais blasquistes recognoscibles a la ciutat, a través de l’Itinerari Blasco Ibáñez.

Per a això, aquests escenaris han sigut agrupats i es presenten en tres blocs temàtics:

  • Discursos, amb aquells llocs visitats per l’escriptor i en els quals va oferir entusiastes discursos, durant la seua visita de 1921.
  • Literatura, amb la València de entresegles retratada en les seues novel·les i contes.
  • Homenatge, amb espais d’interés artístic o patrimonial íntimament vinculats al novel·lista.

Per a una correcta visualització d’aquest pdf, es recomana obrir-ho utilitzant una versió actualitzada de Acrobat Reader.

Un escriptor per al cinema

L’èxit editorial de Blasco Ibáñez als Estats Units va propiciar l’adaptació cinematogràfica de diverses de les seues novel·les, així com li va brindar a l’escriptor la possibilitat de transformar-se en guionista. A través de huit vídeos, elaborats amb documentació procedent, sobretot, de la premsa nord-americana, queda de relleu l’estreta connexió de Blasco amb la cinematografia estatunidenca, alhora que es destaca la fama aconseguida pel novel·lista a l’altra riba de l’Atlàntic.

Discursos 1921

Durant la Setmana d’homenatges que la ciutat de València li va tributar al maig de 1921, Blasco Ibáñez va pronunciar diversos discursos i conferències que ara es recuperen en castellà, valencià i anglés, enllaçats a l’Itinerari Blasco Ibáñez.